Wandelen in de bergen

Een 2750 m hoge piek in de omgeving is de Saulire, de paden zijn bij droog weer prima en behoorlijk goed aangegeven, neem wel de kaart (VVV) mee. Een heel handig kaartje geeft de belangrijkste paden en andere gegevens, ondermeer de plekken waarbij u van het ene dal over een col naar het andere dal kunt komen. Maar dan wordt de tocht behoorlijk langer. Kennelijk lopen Fransen in de bergen sneller dan de gemiddelde Nederlander.

De Saulire kunt u bereiken vanaf Méribel-Mottaret, het hoogst gelegen, maar ook vanuit Méribel zelf en met een iets langere wandeling zelfs vanuit Méribel Village. Bij de skilift gaat u in noordelijke richting de heuvel op en via Altiport (vliegveld en schitterend gelegen golfbaan) loopt u naar de Saulire. Vanuit ditzelfde Altiport loopt een weg naar La Tania in de vallei van Courchevel. Op de top van de Saulire hebt u een schitterend uitzicht op deze vallei.

Vanuit het appartement heeft u uitzicht op de afdaling Olympic Express, waar tijdens de winterspelen van 1992 de afdaling voor dames werd georganiseerd. Om hier te komen loopt u vanuit Méribel-Village in zuidelijke richting naar La Gittaz, een klein plaatsje waar veel gerestaureerd wordt en vervolgens via Le Raffort bereikt u de tegenoverliggende helling. Op weg naar de toppen van de Roc de Fer loopt u langs Les Granges (de schuren) een mooie begroeide helling.
Op de top hebt u voortdurend een wisselend uitzicht op het dal waarin Méribel ligt en het dal van Les Menuires, waarin wat zuidelijker Val Thorens ligt. Bij helder weer ziet u in noord-oostelijke richting tijdens de hele wandeling de besneeuwde toppen van de Mont Blanc. U kunt boven blijven en via verschillende andere toppen in zuidoostelijke richting lopen, langs de Roc de Fer (2100 meter), Le Verdet (2300 meter), Pas de Cherferie (2100 meter) en de Tougnete (2400 meter) en dan krijgt u een pittige tippel terug, die ook kan dalen en stijgen. Overigens kunt u bij de Pas de Cherferie een stuk afsteken en via Pracoua en Le Raffort terugkomen naar Méribel-Village.
Vanaf Roc de Fer kunt u ook in noordelijke richting verder lopen en dan via Les Allues en Villaret terug naar Méribel Village.

Begin juli beginnen ook verschillende liften weer te draaien en kunt u gemakkelijker verschillende toppen bereiken en dan eventueel terug lopen. Het VVV in Méribel geeft alle informatie en verschillende sites mogelijk ook.