Méribel-Village in Les Trois Vallees -
Skiën midden in de Franse Alpen
Dit volledig geoutilleerde appartement is gelegen in Méribel Village een van de mooiste skigebieden in de Franse Alpen. In 1992 vonden hier de Olympische winterspelen plaats, sindsdien heeft het gebied zich enorm ontwikkeld. Les Trois Vallees is met ruim 600 kilometer pistes wereldwijd het grootste aaneengesloten ski-gebied. Het is niet alleen groot, maar door zijn hoge ligging bovendien bijzonder sneeuwzeker. Tot diep in april kunt U hier skiën en mocht het weer eens tegen zitten, dan zorgen ruim 1200 sneeuwkanonnen ervoor dat U toch optimaal van Uw vakantie kunt genieten. De dichtsbijzijnde skillift 'Golf ' bevindt zich op 265 meter van het appartement. De hiernaast gelegen afdaling heet 'Lapin'. Vanuit het rustieke Méribel Village, op 1400 meter hoogte, neemt U de lift 'Golf' naar de hoger gelegen pistes, voor beginners, gevorderden en de echte cracks.

Bijzonder sneeuwzeker
Klik op de foto voor meer detail.Op de overzichtskaart kunt U zien dat Méribel midden in het gebied met bekende namen als Val
Thorens, Courchevel en Mottaret is gelegen.
Het appartement bevindt zich in "Méribel Village" het oorspronkelijke bergdorpje.

In Les Trois Vallees kan iedere skier, van beginner tot gevorderde terecht. Het gebied telt maar liefst ruim 300 afdalingen, waarvan ongeveer 40 zwart (zeer moeilijk), ruim 115 rood (moeilijk), 90 blauw (normaal) en ongeveer 50 groen (gemakkelijk) zijn. Daarnaast heeft U nog de mogelijkheid om buiten de pistes te skien (itineraire). In totaal kent dit gebied 100 kilometers aan paden, waarop buiten de pistes geskied kan worden. Het skien buiten de pistes is echter alleen voor zeer gevorderde skiers aan te raden. Uw appartement ligt in het middelste dal en vormt zo een ideale uitvalsbasis voor lange tochten en veel skiplezier. Om U een indruk te geven van het skigebied, is een kaart van het gehele gebied "Les Trois Vallees" (ruim 3 Mb) of een kaart van het Meribel dal (1,9 Mb) als pdf te downloaden.

Voor wat betreft ski-passen zijn er meerdere mogelijkheden. U kunt gebruik maken van een pas die geldig is voor alle dalen. Zeker voor gevorderden is dit een aanrader. Bent U echter minder geoefend of wilt U het iets rustiger aandoen, dan is het ook mogelijk om beperkte ski-passen aan te schaffen. Deze zijn alleen geldig in het Méribel dal, dat echter nog steeds ruim 150 kilometer aan pistes heeft, of in een ander ingeperkt gebied.

Webcam op de saulire

Andere activiteiten in de winter

Behalve skien zijn er in de winter nog vele andere activiteiten te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn: verkenningstocht door de vallei op sneeuwschoenen onder begeleiding van een gids, wandelen op sneeuwvrij gemaakte paden, sledehondentocht, snowbiking en karten op ijs. Voor meer informatie, prijzen en openingstijden klikt U op de link van het VVV in Méribel,

www.meribel.net
of op onderstaande webpagina's.
www.les3vallees.com
www.courchevel.com
www.valthorens.com